7 Haziran 2011 Salı

NetBeans projesine Javamail kütüphanesinin eklenmesi

NetBeans java projesine Javamail kütüphanesi eklemek için "Library Manager" kullanılabilir. Bu işlemi yapabilmek için JavaMail kütüphanesinin indirilmiş ve zip dosyasından çıkarılmış olmalıdır. Bu kütüphane (javamail-1.4.4) buradan indirilebilir.
  • İlk olarak NetBeans'te ana menü çubuğundaki "Tools>Libraries" yolu izlenerek Library Manager açılır:
  •  Açılan pencereden sol altta bulunan "New Library" butonuna basılır. 
  •  Açılan yeni pencerede yukarıdaki gibi kütüphane ismi kısmına "JavaMail" yazılır ve "OK" butonuna basılarak bu pencere kapatılır.
  • Library Manager penceresine geri dönüldüğünde, bundan sonraki işlemlerin doğru yapılabilmesi için, yeni oluşturmuş olduğumuz "JavaMail" isimli kütüphanenin seçili olmasına dikkat edilmelidir.
  • Sağ kısımda bulunan "Classpath" sekmesinde "Add JAR/Folder" seçeneği seçilir. Açılan pencereden, indirmiş olduğumuz "javamail-1.4.4" dosyasının bulunduğu dizine gidilir. Burada "mail.jar" seçilir ve en alttaki "Add JAR/Folder" butonuna tıklanır.
  •  Tekrar "Library Manager" penceresine dönüldüğünde "Javadoc" sekmesine geçilir.
  • Burada sağ kısımda bulunan "Add ZIP/Folder" butonuna tıklanır ve açılan pencereden yine bir önceki işlemdeki gibi "javamail-1.4.4"ün bulunduğu dizine gidilir. Burada docs dizini içindeki "javadocs" isimli klasör seçilir ve "Add ZIP/Folder" butonuna tıklanır. 
  • Library Manager penceresinde "OK" butonuna tıklanır. Kütüphaneyi NetBeans IDE'sine eklenmiş oldu. Bunu projemize eklemek için NetBeans penceresinde normalde sol tarafta bulunan "Projects" kısmından projemiz seçilir ve sağ tıklanır. En alttaki "Properties" seçilir. Böylelikle aşağıdaki gibi bir pencere açılmış olur. Burada "Libraries" kısmı seçilir.
  •  Burada "Add Library" butonuna tıklanır. Buradaki listeden daha önceden oluşturduğumuz "JavaMail" isimli kütüphaneye tıklanır. Yine en altta "Add Library" butonuna tıklanır. "Properties" penceresinde de "OK" butonuna tıklanır. Artık JavaMail kütüphanesini projemizde kullanabiliriz.
_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder